TAASTRUPGAARD BYLIVSFESTIVAL

8. OKTOBER 2022

“Vi ønsker at engagere flere beboere i fællesskabet, vise hvordan vi arbejder med at skabe byliv og invitere naboer og andre interesserede på besøg”

— Oguzcan Yüksel, formand for boligafdelingen AKB Taastrupgaard

Taastrupgaard Bylivsfestival blev afholdt første gang d. 8. oktober 2022. Festivalen inviterede ind til at opleve, smage og høre om alle de lokale kultur-, kunst- og udviklingsinitiativer i boligområdet.

Man kunne blandt andet opleve kunstprojekter af Gitte Juul og SUPERFLEX, jordovnsbagning, et lokalhistorisk escape room og et svampeværksted.

Formålet med festivalen er at bringe beboere, naboer, borgere, kommunale aktører og fagfolk sammen i nye samtaler om Taastrupgaard.

3 SCENER

Bylivsfestivalen bød på aktiviteter for alle aldre på de tre scener: TINGSTEDET, LEGEPLADSEN og BLOK85. Se det fulde program under hver scene eller find det samlede program her.

”Festivalen er en mulighed for at vise og fortælle om de mange muligheder, som vi, der bor og arbejder i Taastrupgaard, oplever at stedet har at byde på”

— Katrine Winther, boligsocial leder i Taastrupgaard.

 
 

Bagtæppet for bylivsfestivalen er de radikale fysiske forandringer, som Taastrupgaard står overfor. I de kommende 8-10 år bliver en række boligblokke revet ned, resten totalrenoveret og nye boliger opført, og Taastrupgaard bliver en central del af en ny bydel.

I Taastrupgaard inddrager vi beboere, naboer og borgere i byudviklingen og styrker lokalsamfundet gennem leg, læring, kunst og naturoplevelser. Alle aktiviteter er med til at skabe en ny drøm om i morgen.

Lørdag d. 8. oktober kan du opleve, smage på og høre om de mange ting, der sker. Desuden kan du deltage i samtaler om, hvordan vi sammen med faglige aktører og kulturinstitutioner skaber en ny bydel, der summer af liv.

Alle er velkomne til at dele viden og idéer, når AKB Taastrup, KAB, Høje-Taastrup Kommune og en lang række inspirerende fagpersoner debatterer, hvordan vi sammen udvikler Kulturkvarteret i Taastrup - og hvad målet er med det hele.

 

OM FESTIVALEN

Hvem står bag?

Bylivsfestivalen arrangeres af AKB Taastrupgaard, AKB Taastrup. Den afholdes første gang i 2022 og er en del af Copenhagen Architecture Festival.

Festivalen er en del af kunst- og kulturprojektet Kysset – mobilisering og forankring af kulturelt medborgerskab, som inddrager beboere i den fysiske omdannelse af Taastrupgaard gennem kunst, arkitektur og teater. Kysset afvikles i 2021-2023 i samarbejde med Høje-Taastrup Kommune, Taastrup Teater og Musikhus, Høje-Taastrup Billedskole, Nationalmuseet, Arkitektskolen i Aarhus, University of California, Berkeley, og Empathic Environments. Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Hvem er med?

På dagen er der aktiviteter for alle aldre, og man kan møde lokale og nationale aktører, blandt andet Taastrupgaard Bilaug, Lån & Leg, Trille og Tumle, Taastrup Teater og Musikhus, Taastrup Bibliotekerne, Billedskolen i Høje-Taastrup Kommune, Ole Rømer Skolen, Naturplanteskolen, Cirkus Panik!, Copenhagen Panna House, DGI, Fritid & Kultur, TG80, Kroppedal Museum, SUPERFLEX, Gitte Juul, Tue Bondo, Center for Sociale Bymodeller fra Nationalmuseet, FUNGAR fra Det Kongelige Akademi, KAB, Tegnestuen Vandkunsten, Team By- og Boligudvikling i Høje Taastrup Kommune, Områdefornyelse Sundby i Københavns Kommune, INSP!, TEGNE-SPROG, Vida Local, Empathic Environments v. Stenka Hellfach og Tyra Dokkedahl og AKB Taastrupgaard.

 
 

Vil du vide mere?

Presse kan henvende sig til Sia Andersen siaan@kab-bolig.dk