DRØMME OM TAASTRUPGAARD

I Taastrupgaard gør vi drømmen om en bæredygtig fremtid til virkelighed. Her skal mennesker, dyr og planter leve sammen i bæredygtige fællesskaber.

Vi drømmer om, at Taastrupgaard bliver et levende boligområde, hvor beboere planter og høster egne grøntsager, frugter og krydderurter, hvor bier summer, insekter kribler og sommerfugle flakser i vores grønne områder, hvor vi alle tænker over hvilke ressourcer vi bruger, forbruger og genbruger, og hvor vi møder hinanden til hverdag og fest og inspirerer hinanden med vores forskellige baggrunde, traditioner og skikke. 

Det betyder, at vi skal tænke naturen og det levede liv ind, når vi udvikler Taastrupgaard frem mod 2030. Det kræver, at vi tænker nyt, at vi finder på nye metoder og at vi eksperimenterer. Det gør vi gennem kunst, læring og tværfaglige samarbejder.

Med kunsten vil vi udvikle nye idéer og forestillinger om, hvordan vi skal bo og leve med hinanden og med naturen – i dag, i morgen og i de næste generationer. Samtidig vil vi lære nyt og uddanne os, mens vi finder ud af, hvordan vi lever bæredygtigt, genbruger ressourcer og øger biodiversiteten.

Det gør vi i samarbejde med beboere, lokale og nationale aktører. Vi tager initiativ til kunstprojekter, hvor beboere og andre interesserede kan være med, og vi inviterer virksomheder, kunstnere, forskere, kulturinstitutioner, kulturskoler, folkeskoler og daginstitutioner til at udvikle et levende miljø sammen med os.

En drøm om i morgen peger på en bæredygtig fremtid forankret i den lokale historie og områdets identitet

Websitet En drøm om i morgen formidler de aktiviteter og projekter, der bidrager til at udvikle et levende, bæredygtigt og inspirerende miljø i Taastrupgaard. Det miljø, vi drømmer om at skabe sammen. Boligafdelingen AKB Taastrupgaard er initiativtager til En drøm om i morgen.

Navnet En drøm om i morgen bærer fremtiden, nutiden og fortiden i sig. Navnet peger på fremtiden, på vores håb og drømme for de næste generationer. Samtidig er det rodfæstet i Taastrupgaard, hvor mange børn og unge som elever på den lokale folkeskole har sunget ”Vi er Selsmoseskolens børn, født af en drøm om i morgen.”

En drøm om i morgen retter også et kritisk blik på de idéer og metoder, der har drevet efterkrigstidens byudvikling og arkitektur. Idéer som skulle gøre drømmen om det gode liv for de mange til virkelighed, og som blandt andet blev formuleret i Socialdemokratiets film fra 1945 Drømmen om i morgen om Danmark anno 1960.

Men hvor boligområder som Taastrupgaard dengang var et svar på en bedre fremtid, bliver boligblokke i almene boligområder i dag revet ned i hele landet. Samtidig står det klart, at vi som samfund må gentænke, hvordan vi udvikler vores byer og boligområder, så mennesker, dyr og planter kan leve sammen i bæredygtige fællesskaber. I Taastrupgaard gør vi det sammen under navnet En drøm om i morgen.

 

Vi er Selsmoseskolens børn 
født af en drøm om i morgen
Mellem himmel og jord vil vi sætte spor
Vi vil glæde vores jord

— Omkvæd, Selmoseskolens børn, Sang af Klaus Frederiksen, 2002