“Vi sætter alle, der har et personligt som professionelt engagement i Taastrupgaard, i stævne på scenen BLOK85, så vi kan tale sammen, skabe et fælles sprog og sammen udvikle nye drømme for området”

— Katrine Winther, boligsocial leder i Taastrupgaard

BYLIVSFESTIVAL 8. OKTOBER 2022

BLOK85: PROGRAM

På scenen BLOK85 kan du blive opdateret på fremtidsplanerne for Taastrupgaard, høre hvordan vi vil genanvende ressourcer og tage med på historisk byvandring. Om eftermiddagen kan du deltage i faglige talks og workshops, hvor vi sætter byliv og lokalsamfund under lup. Om aftenen dækker vi op til langbordsmiddag. 

Her i teltet lige ved siden af byggepladsen kan du møde AKB Taastrupgaards bestyrelse, boligselskabet AKB Taastrup, tegnestuen Vandkunsten, Kroppedal Museum, Høje-Taastrup Kommune, Taastrup Teater og Musikhus, Somewhere, Nationalmuseet, Gitte Juul, INSP! og Københavns Kommune.

Lokation: Telt og græsplæne foran Taastrupgårdsvej 31

Mad og drikke: Foodtruck (kebab og falafel). Fadølsvogn. Kaffe- og tebod.

SAMTALER OG RUNDVISNING

10.00-12.00: Hvordan bliver Taastrupgaard i fremtiden (DROP IN / FOR ALLE)

Vil du vide, hvordan Taastrupgaard bliver i fremtiden, hvad der sker inde i boligerne, hvordan de grønne områder bliver og hvordan man få indflydelse?

Så kom forbi udstillingen om Fremtidens Taastrupgaard, hvor Dea Maria Petersen, proceskonsulent i KAB, fortæller om planerne og svarer på spørgsmål om de nye boliger, havefællesskaber og facader.

10.30-11.30: Byvandring – hvorfor ser Taastrupgaard ud, som det gør i dag? (FOR ALLE)

Hvorfor blev Taastrupgaard bygget, som det blev? Hvordan var det at flytte til Taastrupgaard i 70’erne? Og hvilke historiske værdier skal vi værne om, når vi udvikler Taastrupgaard? 

Tag med på rundvisning og hør historien om Taastrupgaard fortalt af Mads Thernøe, museumschef på Kroppedal Museum og Conny Berling, der har boet i Taastrupgaard siden 1973

11.00-11.45: Talk om prøveblok 85 og den bæredygtige renovering (FOR ALLE)

Blok 85 er ved at blive renoveret. Hvordan vil KAB bruge erfaringerne i de kommende etaper? Hvordan vil bygherre, ingeniører og arkitekter genbruge materialerne og nedbringe CO2-forbruget? Hvordan kan altaner og gavle blive til byrumsmøbler?

Hør Claus Bjørton, kundechef for AKB Taastrup, og Salma Zavari, arkitekt ved tegnestuen Vandkunsten, fortælle om, hvordan KAB renoverer Taastrupgaards boligblokke med fokus på bæredygtighed.

TALKS OG WORKSHOP OM TAASTRUPGAARD I FREMTIDEN

12.00-12.30: Oplæg om Fremtidens Taastrupgaard - hvordan udvikler vi os fra boligområde til ny bydel? (FOR UNGE & VOKSNE)

Velkommen og introduktion til de faglige talks og workshop v. moderator Jesper Kofoed-Melson, CEO i Vida Local

Velkommen til AKB Taastrupgaard og kernefortælling v. Oguzcan Yüksel, Formand, AKB Taastrupgaard 

Fremtidens Taastrupgaard v. Claus Bjørton, Kundechef, KAB/AKB Taastrup 

Spørgsmål fra publikum

12.30-13.45: Panelsamtale om Taastrupgaard som en del af Kulturkvarteret i Taastrup – hvordan udvikler vi den nye bydel sammen? (FOR UNGE & VOKSNE)

Strategisk udviklingsplan, Kulturkvarteret v. Laura Bøndergaard Andreasen, HTK

Kunst- og kulturstrategi, Kulturkvarteret v. Stenka Hellfach, Somewhere

Kulturinstitutioner som aktør i byudvikling og byrum v. Mia Keinicke, Taastrup Teater og Musikhus

En Drøm om i morgen, Taastrupgaards kulturprogram v. Katrine Winther, AKB Taastrupgaard 

Samtale mellem paneldeltagere + input fra publikum om, hvordan vi udvikler Kulturkvarteret i praksis – både på aktørniveau og sammen med nuværende og kommende beboere.

14.00-15.15: Panelsamtale: Når borgere udvikler byer - Hvordan kan beboere, foreninger, frivillige og naboer præge byudvikling? (FOR UNGE & VOKSNE)

Identifikation af eksisterende ressourcer med Genbrugskollektivet som case, Morten Nielsen, Nationalmuseet 

Kunst som metode til mobilisering med Kontoret for kunst i byen, Ballerup som case v. Gitte Juul, arkitekt og kunstner og leder af Kontoret for kunst i byen

INSP! – en civil aktør i byudvikling, Daniel Nayberg, INSP!, Roskilde

Værdien af borgerinddragelse i byudvikling v. Ali Arvanaghi, projektleder i Områdefornyelse Sundby, Københavns Kommune

Samtale mellem paneldeltagere + input fra publikum om, hvordan selskaber og kommune kan give plads til initiativer, forankre midlertidige indsatser, facilitere eksistere fællesskaber i udviklingen af et aktiv byliv mv.

15.30-17.00: Fremtidsværksted: Hvad ønsker du, Taastrupgaard og Kulturkvarteret bliver til? (FOR UNGE & VOKSNE)

Kom, fortæl og vis, hvordan du ønsker Taastrupgaard og Kulturkvarteret bliver i fremtiden. Tag ordet eller sæt dit forslag på kortet. 

I fremtidsværkstedet kan alle - beboere, naboer, borgere, besøgende, byrådspolitikere, embedsmænd, forskere, kunstnere, arkitekter og dagens oplægsholdere give deres besyv med til den aktuelle byudvikling på stedet. Værkstedet faciliteres af Maren Grosen. 

 
 

MIDDAG, LYSTUR OG SANG

18.00-20.00: Langbordsmiddag

For 30 kr. pr. næse kan I spise med, når vi gør plads til langbordsmiddag i det store telt. Menuen står på Kavurma, falafler, ris, stegte grøntsager, tzaziki og brød fra Fatihs køkken.

Køb din billet til langbordsmiddagen her.

19.00-19.45: Lystur i området

Oplev Taastrupgaard og området omkring i skumringstiden på en gåtur med DGI og Fritid & Kultur. I kommer forbi Selsmosen, Taastrup Medborgerhus og Taastrup Teater- og Musikhus. Undervejs vil der være overraskelser, der lyser op i mørket.


20.00-22.00: Telthygge og musik