Tingstedet
Udgangspunktet for Tingstedet var samtaler med en gruppe brugere af Taastrupsgaards haveforening ”Det Grønne Hjørne”. Visionen blev at skabe et nyt fællesskab gennem et bagehus, hvor kvinder med forskellige baggrunde kunne samles om brødbagning og kulturel udveksling.
Konstruktionen blev en kvadratisk træpavillon med et translucens saddeltag og et cirkulært rum som samlingspunkt for kvinderne beklædt med svampemyselium, produceret i vores helt eget mycelium værksted kaldet MycoLab.
Tingstedet er nu et fysisk og socialt rum, hvor kvinderne deler deres bagningstraditioner, skaber et nyt fællesskab og deltager i workshops i Tingrådet, der styrker både deres færdigheder og relationer.
Tingstedet er ét af tre kunstprojekter i det overordnede projektet “KYSSET – mobilisering og forankring af kulturelt medborgerskab i krydsfeltet mellem lokale kunstneriske interventioner, fysiske udviklingsplaner og socialt mix af borgere”
Aktiviteter:
Løbende arbejdsdage og workshops
Plantning af myntemark
Etablering af svampelaboratoriet MycoLab
Workshops om brød- og ovntraditioner
Møbelworkshops
Filminterview
Publicering af Tingbogen
Åbningsreception for Tingstedet
Hvornår: 2021-2024+
Hvem: En gruppe kvinder med forskellige etniske baggrunde, alle bosiddende i Taastrupgaard
Hvor: På et lille plateau i et kuperet grønt område ved siden af havefællesskabet Det Grønne Hjørne og langs DSB-stien
Samarbejdspartnere:
Gitte Juul
Naturmanden /Next2Nature
Støtte og Sponsorer:
Tak til Slots og Kulturstyrelsen for støtte til KYSSET projektet og til Friluftsråde for donation til etablering af ovnen i bagepavillonen






Kysset
I det tre årige projekt Kysset har Den boligsociale helhedsplan og Empathic Environments involveret beboere i Taastrupgaards udvikling gennem tre kunstprojekter sammen med Gitte Juul, SUPERFLEX og Svend Sømod og Ekkoflok. Nationalmuseets Center for Sociale Bymodeller har fulgt projekterne og udviklet Genbrugskollektivet.
Gennem de tre kunstprojekter har vi undersøgt temaer af relevans for den aktuelle omdannelsesproces med forventningen om, “at beboernes deltagelse i processen, de fælles samtaler og konkrete produkter bidrager til at udvikle en levedygtig, demokratisk og aktiv lokal kultur.” Intentionen har været at udvikle projekter, der kan få langvarig betydning i området og som inviterer interesserede indenfor.
Videndeling og formidling er indtænkt i Kysset-projektet, som en del af metodeudviklingen. Gennem seminarer, bylivsfestival, film, udstilling, workshops, hjemmesiden www.endrømomimorgen.dk og en evalueringsrapport har Den boligsociale helhedsplan og Empathic Environments løbende formidlet aktiviteter til beboere og omverdenen og samtidig skabt rum for samtale, refleksion og udvikling af idéer.
Kysset-projektet er udviklet af Den boligsociale helhedsplan i perioden 2021-2024 i samarbejde med Høje-Taastrup Billedskole, Taastrup Teater & Musikhus, Høje-Taastrup Kommune, Nationalmuseet, Arkitektskolen Aarhus, University of Berkeley og Empathic Environments. Kysset er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.
Andre projekter
Oscillationer
Interspecies Living
Genbrugskollektivet
Taastrupgaard Bylivsfestival